فصل پاییز علاوه بر زیباییهای بصری که دارد برای خیلی از ما فصلی است که میتوانیم دوباره میوه نارنجی رنگ محبوبمان را در سبد خریدمان داشته باشیم. درخت خرمالو، یک درخت بومی در چین است که سالها به واسطه میوه شیرین و خوشمزهاش در بین مردم محبوب شده است. این درخت در مناطقی با آب و هوای خنک و معتدل رشد میکند. درختان خرمالو با اینکه انواع مختلفی دارند اما طعم و مزه میوه آنها تقریبا مشابه است.
میوه گوشتالو این درخت اگر کاملا رسیده باشد، شیرین و لذیذ خواهد بود، مزه میوه کال آن گس است که به دلیل وجود “تانن” در ترکیب آن است؛ تانن باعث خشک و تلخ شدن خرمالو کال میشود؛ با این حال میوه کال برخی از درختان خرمالو حتی با وجود تانن شیرین و خوشمزه است.
این میوه دارای خواص بیشماری برای سلامتی بدن است که در این مقاله ما شما را با برخی از آنها آشنا میکنیم.
ترکیبات با ارزش خرمالو
در ساختار میوه گرد و گوشتالو درخت خرمالو، ترکیبات مفید و با ارزشی مانند ویتامینها، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها وجود دارد که برای سلامتی بدن بسیار با ارزش هستند. به عنوان مثال این میوه سرشار از بتاکارتون یا ویتامین A و لوتئین است که برای بینایی و مراقبت از چشمها بسیار ضرورت دارند.
کدام ترکیبات خرمالو برای دستگاه گوارشی مفید هستند؟
دستگاه گوراشی انسان یک سیستم حساس و پیچیده است که روده فقط یک بخش از آن را تشکیل میدهد؛ رودهها محل جذب مواد مغذی است؛ یکسری از مواد مغذی موجود در خرمالو توسط این قسمت از دستگاه گوارش جذب میشوند که از این مواد مغذی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فیبر
خرمالو میوهای است که بعد از آب، بیشترین ترکیب آن از فیبر تشکیل میشود. فیبر، یک ماده مغذی است که برای بهبود حفاظت سلامت دستگاه گوارشی مانند روده بسیار اهمیت دارد. فیبر خرمالو به صورت محلول در آب است که وقتی وارد دستگاه گوارش میشود، میتواند به صورت یک ملین عمل کرده و باعث رفع یبوست شود، همچنین توانایی کنترل قند خون را دارد و برای دیابت بسیار مفید است.
آنتی اکسیدانها
یکی از مهمترین خواص خرمالو برای روده ها، ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن است. این آنتی اکسیدانها دارای خاصیت ضد سرطانی هستند و در محافظت از رودهها نیز دارای اهمیت چشمگیری میباشند. مصرف خرمالو میتواند باعث مراقبت از لایه مخاطی روده، کنترل و پیشگیری از التهاب رودهها و کاهش سرطانهای روده شود.
آنتی اکسیدانها با کمک ویتامین C که در خرمالو وجود دارد، میتواند سبب شفافیت لایه مخاطی رودهها و بالا رفتن تقویت سیستم ایمنی بدن شود که نتیجه آن مراقبت رودهها در برابر بیماریهای رودهای مانند سرطان روده است.
خواص خرمالو برای مردان
از آنجایی که میوه خرمالو سرشار از مواد مغذی است، در حفظ سلامت جنسی و عمومی مردان میتواند جایگاه ویژهای را به خود اختصاص دهد. ما در این مقاله تعدادی از خواص خرمالو برای مردان را شرح میدهیم:
پیشگیری از سرطان پروستات در مردان
سرطان پروستات، یکی از سرطانهای شایع در بین مردان است، در این بیماری غددهای درون ریز باعث افزایش ترشح هورمون پرولاکتین میشوند، از آنجایی که خرمالو توانایی کاهش این هورمونها را دارد در سبد غذایی مردان حائز اهمیت است.
تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از خواص خرمالو برای مردان، تقویت سیستم ایمنی است. مردان به واسطه فعالیت زیادی که در بیرون از خانه دارند، ممکن است دچار تضعیف سیستم ایمنی شوند؛ اما مصرف خرمالو به واسطه ترکیبات مغذی به ویژه ویتامین C که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی میشود در نتیجه از مردان در برابر بیماریها مراقبت میکند.
تقوبت بینایی چشمها در مردان
گاهی اوقات بالا رفتن سن در مردان سبب بروز بیماریهای چشمی و قرنیه میشود؛ خرمالو یک آنتی اکسیدان به نام کاروتنوئید زآگزانتین در ساختار خود دارد که مصرف این آنتی اکسیدان به پیشگیری از بیماریهای چشمی مانند ARMD کمک میکند.
خواص خرمالو برای زنان
دوتا از مواد معدنی مهم که در خرمالو وجود دارد، کلسیم و فسفر است. زنان در مواقع بارداری برای حفظ سلامت، رشد و استحکام استخوانهای جنین باید مقدار کافی از این دو ماده معدنی را روزانه جذب کنند؛ بنابراین یکی از خواص خرمالو برای زنان، غنی بودن آن از جهت داشتن کلسیم و فسفر است.
خواص دیگر خرمالو برای زنان باردار ماده مغذی آهن است، در ایام بارداری مصرف خرمالو میتواند از کم خونی مادر پیشگیری کند. سیستم ایمنی زنان باردار بسیار حساس است؛ در نتیجه با خوردن خرمالو و جذب ویتامین آ و ث علاوهبر اینکه سیستم ایمنی بدن تقویت میشود. همچنین این ویتامین با کمک آنتی اکسیدانها مانع بروز لکههای پوستی نیز میشوند.
خواص خرمالو برای اسپرم
یکی از میوههایی که در سلامت جنسی مردان حائز اهمیت است، خرمالو است. این میوه شیرین و خوش طعم، سرشار از مواد معدنی و ویتامینهایی است که در تولید و بهبود اسپرم کارایی مهمی دارند. به عنوان مثال یکی از خواص خرمالو برای اسپرم، ویتامین C و A موجود در آن است که باعث مراقبت از سلولهای تولید اسپرم در برابر آسیبهای اکسیداتیوی که رادیکالهای آزاد را ایجاد میکنند، میشوند.
ویتامین E و مواد معدنی مانند Zn و Sn در خرمالو آنتی اکسیدانهایی هستند که کیفیت اسپرم را ارتقاء میدهند. ماده دیگری که در تولید اسپرم و هورمونهای مردانه نقش مهمی را ایفا میکند، رتنیول است، خرمالو سرشار از این ماده مغذی است در نتیجه از آسیبهای شیمیایی سیستم تناسلی مردان جلوگیری به عمل میآورد.
خواص خرمالو برای دیابت
فیبر موجود در بافت خرمالو یکی از خواص خرمالو برای کنترل دیابت و تنظیم قند خون بدن است. اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشید، فیبر به دست آمده از خوردن خرمالو، مانع جذب قند موجود در رودهها میشود؛ در نتیجه به دنبال آن میزان قندخون را کاهش مییابد.
افرادی که مبتلا به دیابت یا قند خون هستند با قرار دادن خرمالو در رژیم غذایی خود میتواند مواد مغذی مانند پروانتوسیانیدین، کاروتنوئیدها، تانن ها، آونوئیدها، آنتوسیانیدین، کاتچین را دریافت کنند که این ترکیبات بسیار مهمی برای مقابله با دیابت مسوب میشوند.
خواص خرمالو برای بدن
خواص خرمالو برای بدن بیشمار است. این میوه گرد نارنجی رنگ غنی از مواد معدنی، ویتامین، فیبر و آب است که هر کدام از آنها در بدن وظایف ویژهای را بر عهده دارند.
- مواد معدنی مانند پتاسیم موجود در خرمالو دارای خاصیت ادرارآوری و کنترل فشار خون است. در نتیجه باعث مراقبت سیستم کلیهها و قلب میشود.
- فیبر آن به کنترل یبوست ودیابت کمک میکند، بعلاوه فیبر خرمالو باعث به وجود آمدن احساس سیری میشود که میتواند یک میوه در سبد غذایی کسانی باشند که برای کاهش وزن، رژیم غذایی خاصی دارند.
- آنتی اکسیدانهای موجود در خرمالو به عنوان یک ترکیب برای مقابله با بیماریهای مانند سرطان روده حائز اهمیت هستند.
- ویتامینهایی مانند ویتامین A و بتاکارتون و به ویژه ویتامین زآگزانتین برای حفظ سلامت شما و بینایی بسیار اهمیت دارند.
سخن آخر
خرمالو یک میوه پاییزی است که با خشک کردن ورقههای آن میتوان در فصلهای دیگر سال از آن استفاده کرد. با توجه به اینکه مقدار انرژی میوه خرمالو زیاد است، در مواقع خستگی و بی حالی از انرژی آن بهرمند شوید. اگر مبتلا به دیابت هستید در مصرف خرمالو زیادروی نکنید. خرمالو ممکن است برای نوزادان باعث آلرژی شود؛ در نتیجه در زمان شیردهی از خوردنن خرمالو پرهیز کنید. ما منتظر نظرات شما هستیم.