گردشگریوبلاگ

ییلاق سوباتان ارتفاعات تالش + بهترین فصل مسافرت به سوباتان

در هر فصلی از سال که ما از روزمرگی زندگی شهری و آلودگی‌های آن احساس خستگی کنیم، می‌توانیم کوله‌بار سفر را ببندیم و با سفری چنده روزه در آغوش یک طبیعت زیبا و به دور از هیاهوی سرزمین چهار فصل‌مان، آرام بگیریم. قدم زدن در طبیعت سرسبز، جنگل‌ها و تماشای دریاچه‌ها و دهکده‌های زیبا و ییلاقی برای ما می‌تواند بیش از هر چیزی تجلی آرامش باشند.

سوباتان جاذبه گردشگری کدام استان ایران است؟

در شمال کشور ایران یک روستای ییلاقی زیبا با طبیعت روح‌انگیزی واقع شده است که بخشی از منطقه گرگان رود به‌شمار می‌آید. از آن جایی که ییلاق سوباتان در ارتفاعات ۱۹۰۰-۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است؛ پس به هنگام سفر در فصل‌های سرد به این منطقه، کوله‌ها را باید با لباس گرم و وسایل مناسب برای هوای سرد مجهز کنیم، چرا‌که حتی در فصل‌های گرم سال سفیدی برف را بر روی برخی از نقاط مرتفع این منطقه می‌توانیم بینیم.
فراموش نکنید که اگر به طبیعت‌گردی و کمپ زدن در طبیعت علاقمند باشید، ییلاقات سوباتان می‌تواند بکرترین چشم‌اندازها را برای زمان بیدار شدن از یک خواب شیرین را برای شما به ارمغان آورد.

عبور از چه مسیرهایی سفر به سوباتان را خاطره‌انگیزتر می‌کنند؟

اولین قدم گردشگران برای رسیدن به چمن‌زارهای بهشت کوچک ایران و دیدن طبیعت بکر، کلبه‌های چوبی و گله اسب‌های وحشی، انتخاب مسیر مناسب است. این مسیرها عبارتند از:

مسیر مالرو لیسار به سوباتان

این مسیر که یک مسیر ۱۰ ساعته مالرو و با چشم‌انداز جنگل است که در ۲۰ کیلومتری سوباتان قرار دارد. عبور از این مسیر به دلیل داشتن شیب‌های تند و نفس‌گیر به افراد غیرحرفه‌ای و بدون راهنما پیشنهاد نمی‌شود. همچنین به خاطر داشته باشید، که برای یک پیاده‌روی ۱۰ ساعته آب و غذای کافی در کوله‌های خود به همراه داشته باشید.

مسیر ماشین‌رو تالش به سوباتان

مسیر دیگری که گردشگران می‌توانند از آن برای رسیدن به ییلاقات سوباتان استفاده کنند، جاده‌ای ماشین‌رو است. از آنجایی که قسمت‌هایی از این مسیر خاکی است، ماشین‌سواری برای گذر از این منطقه با مشکل رو‌به‌رو می‌شود. در نتیجه برای یک سفر مفرح و راحت که به سوی سوباتان بهتر است‌‌‌، از ماشین‌های شاسی بلند مانند نیسان و پاترول استفاده شود.

مسیر تهران- اردبیل به سوباتان

در صورتی که از تهران قصد سفر کردن به سمت ییلاقات سوباتان زیبا را دارید، باید در ترمینال آزادی سوار اتوبوس‌های اردبیلی شوید. زمان عبور اتوبوس از روستای آلالو، پیاده شوید و مسافت ۱۳ کیلومتری باقی‌مانده، راه را به وسیله‌ سواری‌های شاسی بلند و وانت‌ها بروید. شما در میانه راه، این مسیر به دریاچه زیبای نئور می‌رسید، که پس از دیدن تلالوهای درخشان خورشید در این دریاچه و تماشای ابرها، خستگی راه پیموده شده فراموش می‌شود.

جاذبه‌هایی طبیعی که در فاصله سوباتان تا ییلاق‌های اردبیل قرار دارد؟

روستایی ییلاقی کوچک، در دل جغرافیای سبز ایران که همچون نگینی در مرز بین جنگل‌های تالش و علفزارهای اردبیل دیده می‌شود. ییلاق سوباتان از شمال غرب در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان تالش و ۷۰ کیلومتری اردبیل زیبا قرار دارد. شهرستان رشت «شهر باران» و منطقه لیسار نیز که مانند بهشتی کوچک است در همسایگی سوباتان رویایی قرار دارند.

زیباترین فصل‌ها برای سفر به سوباتان کدام‌اند؟

اگر قصد سفر به ییلاقات سوباتان را دارید، بهتر است بدانید که مناسبت‌ترین زمان برای ساختن خاطرات زیبا و به یاد ماندنی در این بهشت کوچک، فصل بهار و تابستان است. در فصل بهار پس از آب شدن برف حاصل از بارش‌های پاییزی و زمستانی شما شاهد شقایق‌ها و گل‌های وحشی روییده شده در دشت‌های وسیع سوباتان می‌شوید. به طوری‌که رنگ قرمز، آبی و زرد این گل‌ها به دشت‌های پهناور سوباتان جلوه‌ای زیبا و شگفت انگیزی می‌بخشد.

در تابستان زمانی‌که طبیعت بسیاری از شهرهای ایران توسط بادهای گرم تابستانی، خشک شده‌اند؛ شما در این منطقه می‌توانید در حین قدم زدن در علفزارهای سرسبزه سوباتان، آن هم هنگامی که مشغول به تماشای کلبه‌های چوبی یا گله‌ اسب‌های وحشی هستید، عبور نسیم خنک تابستانی را در لابه‌لای موهای خود احساس کنید.

پاییز و زمستان منطقه ییلاقی سوباتان حتی با وجود سرمای شدید آن غیرقابل وصف و بسیار دیدنی است. مشاهده تلالوهای نور خورشید در بین شاخه و برگ‌هایی که غرق در رنگ و رقص پاییزی شده‌اند چشم‌های هر بیننده‌ای را جلا می‌بخشد.

نام سوباتان ریشه در کدام زبان مردم ایران دارد؟

ریشه اسم سوباتان از کجا شروع شده است؟ در زبان ترکی سوباتان دو ریشه دارد که از شرایطی محیطی آنجا گرفته شده است. «سووتون» از دو واژه ،«سو» یکی به معنای گلپر و«بوتون که با گذر زمان به باتان تبدیل شد» به معنای روییدن است، این نام برای معرفی منطقه‌ای بود که گلپرها در آنجا می‌روید. در زبان ترکی معنای دیگری که برای سوباتان آمده است: «سو» به معنی «آب» و «باتان» به معنی «محلی است که آب در آنجا فرو می‌رود». از آنجایی که در منطقه‌ی سوباتان چشمه‌هایی وجود دارد که آب‌های آن‌ها بعد از جوشیدن به جای جاری شدن بر سطح خاک، مجددا به خاک فرو می‌روند؛ در نتیجه مردم این منطقه این نام زیبا را برای معرفی محل زندگی خود انتخاب کرده‌اند.

هنگام سفر به ییلاق سوباتان چه نکات مهمی باید رعایت شود؟

وقتی به ییلاقات سوباتان سفر می‌کنید باید حواستان به چند نکته مهم باشد که عبارتند از:

  • اولین نکته که شما قبل از سفر به سوباتان تالش باید به آن توجه داشته باشید این است که به دلیل حضور این منطقه در ارتفاعات، موبایل‌ها آنتن ندارند و تنها کاربرد گوشی همراه شما عکس‌برداری است. در نتیجه در این محل برای استفاده از دستگاه کارتخوان اینترنت وجود ندارد؛ پس به یاد داشته باشید که به همراه خود مقداری پول نقد داشته باشید.
  • ییلاقات سوباتان به داشتن گله‌های اسب وحشی و گاو شناخته شده است، بهتر است برای عکس گرفتن به این گله‌ها نزدیک نشوید.
  • از آن جایی که جاده‌های سوباتان مناسب ماشین سواری نیست، پس بهتر است برای لذت بردن از طبیعت در حین سفر خود آفرود سواری را تجربه کنید.
  • اگر در فصل پاییز و زمستان قصد سفر به سوباتان را دارید به یاد داشته باشید در کوله‌هایتان حتما بارانی، پانچو یا لباس گرم همراه داشته باشید، ییلاقات سوباتان در این فصل‌ها اکثرا بارانی است.
  • با همراه داشتن کیسه‌های زباله، پس از بازگشت از روستای سوباتان سعی کنید همراه خودتان را زباله‌ها را برگردانید و آن‌ها را در طبیعت رها نکنید.

جاذبه‌های دیدنی ییلاقات سوباتان

حالا که بهشت سوباتان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده‌اید؛ بهتر است قبل از شروع این سفر هیجان‌انگیز با توجه به زمانی که برای این سفر دارید، مشخص کنید کدام یک از مکان‌ها و طبیعت سوباتان را برای یک تجربه شیرین و جدید انتخاب کرده که در نهایت بیشترین لذت را از آن سفر برده باشید.

دریاچه آب شیرین نئور

در ارتفاعات ۲۵۰۰ متری از تالش زیبا یکی از بزرگترین دریاچه یخچالی آب شیرین قرار دارد. این دریاچه زیستگاه نوعی ماهی قزل‌آلا است که باعث شده علاوه‌بر تفریح و لذت بردن از طبیعت بی‌نظیر دریاچه، همزمان با ماهیگیری از آن، خود را به صرف یک غذای لذیذ با قزل‌آلای تازه دعوت کنید. همچنین زیبایی این دریاچه در فصل بهار با رویش گل‌های قرمز و زرد وحشی چندین برابر می‌شود.

ییلاق شکر دشت

ییلاق شکر دشت سوباتان، به دشت‌هایی گفته می‌‍شود که در فصل بهار مزین به شقایق‌ها است. این ییلاق در ۷ کیلومتری سوباتان قرار دارد و در فصل بهار با رویش گل‌ها چشم‎‌های گردشگران را نیز شاهد نمایش بی‌نظیری از شقایق‌ها می‌کند. وقتی وارد این منطقه کوهستانی می‌شوید، با یک اقیانوس آرامی از ابر روبه‌رو خواهید شد که باعث می‌شود هر ساله برای دیدن این منطقه از تالش به آن‌جا سفر کنید.

پارک طبیعی از درختچه‌های آلوچه آلچالق

اگر قصد سفر به سوباتان تالش رو دارید، از چیدن آلوچه‌های تازه و خوشمزه‌ این منطقه غافل نشوید. نام آلچاق این پارک طبیعی از درختچه‌های آلوچه‌ای گرفته شده است که در تپه‌ها و دشت‌‌های سرسبز این منطقه روییده‌اند. درختان روییده در این بخش از سوباتان به دلیل برودت هوا و وزش بادهای شدید در ارتفاعات از رشدشان کم شده و فرم درختچه‌ای به خود گرفته‌اند. این دشت‌ها علاوه بر درختچه‌های آلوچه محل رویش درختان گلابی وحشی نیز است. در نتیجه این منطقه از ییلاقات سوباتان همچون میزبانی هرسال با میوه‌های تازه از مهمانان خود پذیرایی می‌کند.

چشمه‌های آب طبیعی سوباتان

وجود چشمه‌‌سارهای جوشان در ییلاق سوباتان نمایش دیگری از جلوه‌های بی‌نظیر طبیعت در تالش گیلان است. آب این چشمه‌ها در تمام فصل‌های سال خنک و زلال است، چشمه‌های کلیه سویی، سید بلاغی، نومندان بلاغی، نظیری بلاغی، ورزان بلاغی و ساری بلاغ از جمله چشمه‌هایی است که گردشگران و طبیعت‌گردان در فصل گرم سال به با خنکی آب‌ آن‌ها عطش خود را رفع می‌کنند و جانی تازه می‌کنند.

آبشار ورزان

اگر از ضلع غربی سوباتان تالش حرکت کنید، در چهار کیلومتری سوباتان به آبشاری بسیار زیبا با ارتفاع ۳۰ متری می‌رسید. سر چشمه این آبشار از چشمه‌های اطراف ییلاق و رودخانه لیسار است. آب‌ آن‌ها پس از جاری شدن در دشت‌های ییلاق سرانجام درمسیر خود به هنگام عبور از صخره‌های ورزان به شکل آبشاری بزرگ در می‌آیند. با پیاده‌روی در کنار مسیر این آبشار می‌توانید همزمان با تماشای دشت سرسبز ییلاق به صدای جریان آب گوش دهید. در این مکان می‌توانید برای ساعتی از افکار منفی فاصله بگیرید و چاکراهای خود را به روی امواج مثبت باز کنید.

غار گنج خانه

در ضلع شمال شرقی این بهشت کوچک، غاری به نام گنج خانه قرار دارد. اهالی سوباتان با نقل از داستان‌های قدیمی می‌گویند که یک طلسم گنج بزرگ داخل غار را از دسترس همگان خارج کرده است. البته که برای رسیدن به این غار به دلیل اینکه مسیر آسانی پیش‌رو نیست باید از راهنما کمک بگیرید. پیمایش این غار به دلیل ارتفاع ۵ تا ۱۵ و با عرض دیواره‌های ۲۰۰ متری برای طبیعت‌گردان سخت اما برای غارنوردان ممکن است.

از سفر به این سوباتان غافل نشوید…

ما در این مقاله به معرفی سوباتان تالش و مکان‌های دیدنی و جاذبه‌های گردشگری آن پرداختیم، همچنین ویژگی‌هایی از مسیرهای منتهی به سوباتان و فصل‌های آن را شرح داده‌ایم تا شما مسیر و فصل مورد علاقه‌تان را برای سفر به این بهشت کوچک را راحت‌تر انتخاب کنید. این منطقه بدون شک یکی از زیباترین و خیال‌انگیزترین مناطق گردشگری ایران است. اگر تجربه‌ای از سفر و کمپ زدن در ییلاق سوباتان را دارید این تجربه شیرین را با ما به اشتراک بگذارید. منتظر نظرات شما هستیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *