مسافرت رفتن پروسهای است که باید تقریباً یک ماه قبل از آن، تمام لوازم خود را آماده کنید. اگر سفر شما داخلی باشد که بدون شک برای سفر به مقدمات کمتری احتیاج دارید. اما اگر سفر شما خارجی باشد ماجراجوییتان با شروع جذابتر و مهیجتری آغاز میشود. البته این تازه اولین نقطه شروع است. بهتر است که به فکر همه چیز باشید و اول از همه به فکر کامل ترین چک لیست سفر خارجی. از کوچکترین و بیاهمیتترین وسایل تا خرید چمدان مناسب و آماده کردن لباسها و تجهیزات لازم متناسب با آب و هوا و جغرافیای شهر و کشور مقصدتان. البته نگران نشوید، ما در این مطلب کنارتان هستیم تا با هم بهترین چک لیست را آماده کنیم.
چک لیست سفر خارجی شما
شاید باور نکنید اما وجود یک چک لیست سفر خارجی میتواند به راحتی بار زحمت سفر شما را کم کند. تفاوتی نمیکند که این چک لیست را در یک ساعت یا در یک هفته و حتی یک ماه قبل از سفر خود آماده کنید. توصیه ما این است که کاغذ و قلم را در مکانی مشخص از منزل خود قرار دهید و هر زمان که وسیلهای به یادتان آمد سریعاً آن را به چک لیست خود اضافه کنید.
حالا در ادامه ما با شما هستیم تا یک چک لیست جذاب و بلند بالا را با یکدیگر آماده کنیم. دقت کنید در زمان مطالعه این مطلب ممکن است نکات و مواردی نیز در ذهن شما ایجاد شود که لازم است یادداشتشان کنید. پس همین حالا کاغذ و قلمتان را آماده کنید و بعد از آن مشغول مطالعه ادامه این مطلب شوید.
آیینها و فرهنگ مقصدتان را بدانید
اول از همه به شما توصیه میکنیم که در سفرهای خارجی، فرهنگ و آداب و رسوم و سنن مردم کشور مقصد را مطالعه کنید. بدون شک بد نیست بدانید که مثلاً هندوها گیاهخوار هستند و شما باید در خوردن مرغ تخم، مرغ و تن ماهی در اماکن عمومی دقت لازم را به عمل آورید. یا در برخی از کشورهای اسلامی پوشش ها محدودیت دارند و شما باید با در نظر گرفتن پوشش مجاز در آن شهر حضور پیدا کنید. برای مثال اگر قصد سفر به استانبول را دارید، پیشنهاد میکنیم راهنمای سفر به استانبول را مطالعه کنید.
در برخی از کشورها وارد کردن یک داروی مشخص ممنوع است و شما صرفاً اجازه دارید آن دارو را با نسخه پزشک به همراه داشته باشید. حتی دارویی مثل قرص سرماخوردگی هم در برخی از کشورها غیر مجاز و ممنوعه به حساب میآید. چون مخدر است و به همین راحتی میتواند سفر شما را به کل خراب کند.
ضمناً اگر به ماده غذایی یا ادویه خاصی حساسیت دارید در مورد عادات غذایی مردم آن شهر و کشور مطالعه کنید. این کار به شما کمک میکند که قبل از سفر با دانستن عادات غذایی و غذاهای بومی و محلی مردمان آن کشور، بهتر بتوانید غذای مناسب خود را انتخاب کنید.
توصیه بعدی ما این است که حتماً لوازم و لباسهای خود را به گونهای تا کرده و در چمدان قرار دهید که بعد از خارج کردنشان نیازی به اتو نداشته باشند. ضمناً لباسهایی مانند شلوار جین و کت و سوئیشرت بدون شک جای بیشتری را در چمدان شما به خود اختصاص میدهند. پس آنها را به گونهای بستهبندی کنید که فضای کمتری را اشغال کنند. همچنین دقت کنید وسایل و تجهیزات حساس شما در چمدان اگر بستهبندی مناسبی نداشته باشند بدون شک آسیب میبینند.
از بردن وسایل غیر ضروری جدا خودداری کنید
در ادامه توصیه میکنیم که از به همراه داشتن وسایل غیر ضروری مانند اتو و سشوار خودداری کنید. این وسایل سنگین هستند و باعث ایجاد اضافه بار در سفر شما خواهند شد. ضمن اینکه بیشتر هتلها هم اتو و هم سشوار دارند. به همین دلیل نیازی به همراه داشتن این وسایل نخواهید داشت. فراموش نکنید که وسایل حساس و تجهیزات آسیب پذیر را در میان حوله بپیچید و برای بستهبندیهای خود از نایلونهای زیپدار استفاده کنید. حالا در ادامه با ما باشید تا چک لیست بلند بالای وسایل مورد نیاز برای سفرهای خارجی را با یکدیگر آماده کنیم.
چک لیست مدارک شناسایی برای سفرهای خارجی
در این قسمت از مطلب شما را با چک لیست مدارک لازم به هنگام سفرهای خارجی آشنا خواهیم کرد:
- کارت شناسایی یا کارت ملی
- بلیط پرواز
- ویزا
- وُچر هتل
- داروهای شخصی
- پاسپورت
- کتاب راهنمای کشور مقصد
- نقشه کشور میزبان
- بیمه نامه مسافرتی
وسایل لازم برای سفر خارجی
در این بخش نیز لوازم مهمی که باید به هنگام سفر خارجی به همراه داشته باشید را برای شماذکر کردهایم:
- خشکبار و تنقلات
- اسپری ضد گزش
- آینه کوچک
- لوازم آرایشی بهداشتی
- سوهان و ناخن گیر
- برس و شانه
- صابون خمیری
- چاقوی چند کاره
- مسواک و خمیر دندان و نخ دندان
- شامپو
- حوله
- ضد آفتاب و کرم مرطوب کننده
- عینک آفتابی
- عینک طبی
- کلاه آفتابگیر
- لنز طبی
- وسایل اصلاح
- دستمال مرطوب و دستمال کاغذی
لباسهای مناسب برای سفر خارجی
دقت کنید که قبل از سفر باید آب و هوای شهر و کشور مقصد را در نظر بگیرید. اینکه بدانید قرار است در چه آب و هوایی اوقات خود را سپری کنید کمک میکند که از به همراه بردن لباسهای اضافی خودداری کرده و فقط لباسهای لازم را با خود ببرید.
- لباس زیر
- دستکش
- صندل یا دمپایی
- جوراب اضافه
- کفش مناسب پیادهروی
- لباس راحتی
- لباس رسمی
- لباس مناسب برای طبیعت گردی
- لباس مناسب برای گشتهای شهری
- لباس گرم
- باران گیر یا بارونی
- لباس زیر اضافه نخی و راحت
سایر لوازم و تجهیزات برای سفرهای خارج از کشور
و اما بد نیست با برخی لوازم مهم دیگر که باید در سفر به همراه داشته باشید، آشنا شوید:
- نخ و سوزن
- قطب نما
- طناب کوچک
- قفل کوچک برای ساک و چمدان
- اتیکت برای نشانه گذاری روی چمدان و وسایل
- چسب زخم
- چسب نواری
- چسب مایع
- چراغ قوه
- پول کشور مقصد
- خودکار
- جانماز
- دفترچه کوچک
- باتری برای دوربین
- پاور بانک
- کابل شارژ
- هدفون یا هندزفری
- موبایل
- دوربین عکاسی
- قطب نما
- MP3 پلیر کوچک
- سنجاق قفلی
- قاشق، چنگال و چاقوی سفری
حالا کامل ترین چک لیست سفر خارجی در دستان شماست…
در آخر یادآوری میکنیم که حتماً قبل از سفر مقداری پول کشور مقصد را تهیه کرده و با خود همراه کنید. شاید تا زمان نشستن هواپیما و حضور شما در فرودگاه یا رسیدن به شهر مقصد، صرافی در مسیر و دسترس شما نباشد. همچنین توصیه میکنیم که قبل از سفر چند نفر از دوستان و آشنایان خود را از سفر خود به آژانس مسافرتی که خدمات پرواز شما را بر عهده دارد آگاه کنید. در نهایت توصیه ما به شما این است که برای کسب یک تجربه جذاب از سفر خارجی خود با مجموعههای معتبری مانند اسنپ تریپ همکاری کنید.