آشپزیوبلاگ

فیلینگ کیک چیست و با چه مواد و به چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

پیش از پاسخ به این سوال بهتر است بپرسیم فیلینگ چیست؟ فیلینگ (Filling) یک واژه انگلیسی به معنای هر چیزی است که با آن چیز دیگری را پر می‌کنند. این کلمه به عمل پر کردن چیزی هم اشاره می‌کند. درواقع وقتی در مورد فیلینگ کیک صحبت می‌کنیم هم اشاره به موادی که کیک توسط آن پر می‌شود یا لابه‌لای کیک قرار داده می‌شود، می‌کنیم و هم فرآیند پر کردن کردن کیک با این مواد. در قنادی و شیرینی‌پزی فیلینگ اصطلاحی است که برای خامه‌کشی کیک استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با موادی که به عنوان فیلینگ کیک به‌کار می‌روند و نحوه فیلینگ کیک آشنا کنیم.

فیلینگ کیک چیست؟

فیلینگ کیک یکی از مراحل تزئین کیک در شیرینی پزی حرفه ای است. برای این کار کیک اسفنجی را به لایه‌های نازک‌تری در حدود ۳ تا ۵ سانت برش می‌زنند و روی هر یک از لایه‌ها خامه‌کشی انجام شده و سپس روی آن تکه‌های موز، توت‌فرنگی، گردوی خرد شده و شکلات چیپسی قرار می‌دهند. خامه‌ای که برای خامه‌کشی استفاده می‌شود باید خامه قنادی باشد، یعنی از پیش شیرین شده و فرم گرفته باشد. برای تهیه لایه‌های کیک با ضخامت مناسب می‌توان از چند قالب با قطر مساوی استفاده کرد و در هر یک، مقداری از مایه کیک اسفنجی ریخت و هر لایه را به صورت جداگانه در فر قرار داد.

وسایل مورد نیاز برای فیلینگ کیک

برای انجام فیلینگ کیک، نیاز به مواد اولیه و ابزار مناسب این کار است. سعی کنید برای نتیجه‌ای بهتر و تمیزتر، از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. در جدول زیر مواد اولیه و وسایل مورد نیاز برای انجام فیلینگ کیک آمده است:

مواد و وسایل لازم مقدار
کیک اسفنجی در طعم دلخواه (وانیلی، شکلاتی و …) ۱ عدد
خامه فرم گرفته قنادی به مقدار لازم
صفحه صاف یا گردان
چقوی دندانه‌دار،خلال دندان و خط‌کش برای برش کیک
لیسک و قیف قنادی

نحوه انجام فیلینگ کیک

نحوه انجام فیلینگ کیک

تهیه لایه‌های کیک برای قرار دادن خامه و دیگر مواد فیلینگ لابه‌لای آن‌ها به دو روش انجام می‌شود؛ با برش دادن کیک و بدون برش دادن آن که در ادامه هر یک از این روش‌ها را برای شما شرح می‌دهیم:

فیلینگ کیک به روش برش دادن

اگر برای تهیه کیک یک قالب با ارتفاع بلند دارید، یا کیکی که در دسترس شماست ارتفاع زیادی دارد، بهتر است برای فیلیک کیک از این روش استفاده کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • از خنک بودن کیک خود اطمینان پیدا کنید.
  • اگر سطح بالایی کیک شما گنبدی است، با چاقوی دندانه‌دار این قسمت را برش بزنید تا سطح کیک صاف شود.
  • با استفاده از یک خط‌کش ارتفاع کیک را اندازه‌گیری کرده و با خلال دندان لایه‌هایی به ضخامت ۳ تا ۵ سانتی‌متر مشخص کنید.
  • سطح مشخص شده را توسط چاقوی دندانه‌دار برش بزنید و لایه‌ها را جدا از هم قرار دهید.
  • لایه اول را روی سطح گردان قرار داده و به کمک قیف یا لیسک مقداری کافی از خامه را روی سطح آن بکشید.
  • از مواد دلخواه مانند برش‌های موز، توت فرنگی، گردو یا شکلات چیپسی روی سطح آن پخش کنید.
  • فیلینگ لایه‌ بعدی را هم به همین ترتیب انجام دهید تا تنها یک لایه باقی بماند که سطح بالایی کیک است و باید تزئین نهایی روی کیک، به دلخواه بر روی آن انجام شود.

فیلینگ کیک بدون برش دادن

اگر ترجیح می‌دهید از چند قالب هم‌اندازه برای به دست آوردن لایه‌های کیک استفاده کنید یا در دسترس شما چند کیک هم‌قطر با ارتفاع کم است، می‌توانید از این روش استفاده کنید. برای انجام این روش مراحل زیر را دنبال کنید:

  • طبق دستور، مایه کیک اسفنجی را آماده کنید و با وزن مساوی آن را بین دو یا سه قالب تقسیم کنید و در فر قرار دهید تا بپزتد
  • پس از پخته شدن کیک‌ها و خارج کردن آن‌ها از قالب، اجازه دهید تا خنک شوند.
  • اگر سطح بالایی کیک‌های شما گنبدی است، با چاقوی دندانه‌دار این قسمت‌ها را برش بزنید تا سطح کیک‌ها صاف شود.
  • لایه اول را روی سطح گردان قرار داده و به کمک قیف یا لیسک مقداری کافی از خامه را روی سطح آن بکشید.
  • از مواد دلخواه مانند برش‌های موز، توت فرنگی، گردو یا شکلات چیپسی روی سطح آن پخش کنید.
  • فیلینگ لایه‌ بعدی را هم به همین ترتیب انجام دهید تا تنها یک لایه باقی بماند که سطح بالایی کیک است و باید تزئین نهایی روی کیک، به دلخواه بر روی آن انجام شود.

نکات لازم در انجام فیلینگ کیک

فیلینگ کیک کار لذتبخشی است که در صورت داشتن زمان و علاقه کافی می‌توانید در خانه آن را انجام دهید. اما این کار نیازمند در نظر گرفتن نکته‌هایی است تا ریسک به دست نیامدن نتیجه دلخواه به حداقل برسد. برای انجام فیلینگ کیک این نکته‌ها را در نظر داشته باشید:

  • هنگام برش زدن کیک چاقو را کاملا موازی با سطح کار بگیرید تا سطح لایه‌های کیک شما ناهموار نشود.
  • برای آن‌که روی هم قرار گرفتن تعداد زیاد لایه‌های کیک ممکن است تعادل آن را به‌ هم بزند، بهتر است از تعداد لایه‌های کم و کیک‌های با ارتفاع کم‌تر شروع کنید تا مهارت کافی برای تعداد بیشتر لایه‌های کیک را به‌دست آورید.
  • سعی کنید ضخامت لایه‌ها بیشتر از ۵ سانتی‌متر نشود.
  • مقدار کم خامه روی هر لایه باعث خشکی کیک و مقدار بیش‌از اندازه خامه باعث سنگینی کیک می‌شود، پس در میزان خامه‌ای که برای هر لایه استفاده می‌کنید، دقت لازم را داشته باشید.
  • پس از فیلینگ و تزئین نهایی کیک، چند ساعت آن را در یخچال استراحت دهید. بهتر است فیلینگ کیک شما، یک روز پیش از زمان سرو شدن آن، انجام شود.
  • بهتر از میوه‌های پخته شده برای تزئین کیک استفاده شوند، زیرا میوه‌های تازه پس از چند ساعت دچار تغییر رنگ و مزه می‌شوند.

سخن آخر

اگر از آن دسته آدم‌های علاقمند به شیرین‌پزی و تزئین کیک هستید، فیلینگ کیک می‌تواند یکی از کارهای لذتبخشی باشد که هنگام مهمانی‌ها، می‌توانید خودتان از پسش بربیایید و از تحسین مهمانان خود لذت ببرید. یک نتیجه دلخواه در فیلینگ کیک تنها نیازمند رعایت نکاتی است که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد و البته کمی تمرین و سلیقه به خرج دادن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *