وبلاگتکنولوژی

صرافی نیل: بازار ارزهای دیجیتال، یکی از بازارهای مالی پر سود

احتمالا شما هم نام ارزهای دیجیتال را شنیده‌اید. ارز دیجیتال پول‌های در اینده هستند. به طور طبیعی با گذشت زمان علم پیشرفت می‌کند و به مرور زمان سرعت پیشرفت تکنولوژی نیز بیشتر می‌شود. بازار ارزهای دیجیتال، یکی از بازارهای مالی پر سود است که به همان اندازه پر ریسک نیز می‌باشد. اما قیمت گذاری در این بازار مالی بین‌المللی چگونه است؟ چرا می‌گوییم بازار بین‌المللی؟ نوسان قیمت ارز دیجیتال به چه عواملی بستگی دارد؟ با همراه باشید تا جواب این سوالات را با هم بررسی کنیم.

تاریخچه پول

در زمان‌های قدیم هر خانواده خودش برای محصولات مصرفی و کار خودش، تولیدکننده و مصرف کننده بود. همین امر باعث می‌شد اگر چیزی لازم داشتند و خودشان آن را نداشتند کمی از محصول خودشان را با کسی که محصول مورد نیازشان را داشت عوض کنند. بنابراین مبادله کالا به کالا جزو اولین تبادلات انسان‌ها بود.

پس از آن واحدهای نمادین مانند نمک و صدف و … به عنوان واحدهایی برای تبادل کالا انتخاب شد. سپس فلزات کشف شده و سکه اختراع شد. سکه‌های فلزی به مرور زمان کمتر پاسخگوی مردم بودند و علاوه بر آن احتمال گم شدن آنها زیاد بود. همینطور برای مبالغ زیاد باید تعداد زیادی حمل می‌شد و بسیار سنگین بود.

پس از اختراع کاغذ پول کاغذی وارد عرصه شد. پول هر کشور مطابق همان کشور ارزش داشت. به عنوان مثال می‌توانید دلار، ریال، لیره و … را در نظر بگیرید و مقایسه کنید. نظام بانکداری به وجود آمد و کارت‌های عابر بانک کم کم برای مردم جا افتاد. بعد از پول کاغذی، پول الکترونیکی شد. امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که کارت بانکی نداشته باشد یا با اپلیکیشن‌های گوشی خود خدمات بانکی و پرداخت‌هایش را انجام ندهد.

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چگونه وارد بازار شد؟

با پیشرفت علم نوبت تبدیل پول الکترونیکی به پول مجازی شد. ارزهای دیجیتال پول مجازی رمز نگاری شده هستند. بیت کوین اولین رمز ارز موجود در دنیا و پادشاه رمز ارزهاست. خالق این ارز دیجیتال ساتوشی ناکاموتو می‌باشد. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به جهان عرضه شد. این ارز دیجیتال در ابتدا ارزشی نداشت. اما در گذر زمان ارزش آن بسیار زیاد شد و الان حتی به ۶۰ هزار دلار نیز رسیده است. امروزه حدود ۱۳ هزار ارز دیجیتال موجود در مارکت کپ لیست شدند و روز به روز به این تعداد اضافه می‌شود. در سال ۲۰۲۱ واحد پول کشور السالوادور که در آمریکای مرکزی قرار دارد، نیز ارز دیجیتال بیت کوین شد و این ماجرا تحول بزرگی را به وجود اورد. حالا به نظر شما چرا ارزهای دیجیتال اینقدر محبوبیت پیدا کرده اند؟ قیمت ارز دیجیتال چطور مشخص می‌شود؟

 

ویژگی های ارز دیجیتال

یکی از بارزترین و محبوب‌ترین ویژگی ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بودن آن است. در سیستم‌های متمرکز مانند بانکداری و …، سازمان فعالیت خود را تحت کنترل و زیر نظر دولت‌ها انجام می‌دهند. اما در سیستم غیرمتمرکز هیچ ارگان و دولتی آن را کنترل نمی‌کندو تسلطی بر آن ندارد.

برای امنیت فضای غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال باید نگهبانی وجود داشته باشد. بلاکچین ویژگی خاص دیگر ارزهای دیجیتال است که امروزه جزو قدرتمندترین سیستم‌های امنیتی برای اموال شما هستند. بلاکچین به معنای زنجیره‌ای از بلوک‌ها هستند. این بلوک‌های زنجیره‌ای به عبارتی دفتر داده‌ها هستند و اطلاعات را درون خود به صورت زنجیره‌وار نگهداری می‌کنند.

اولین بلاک هر ارز دیجیتال جنسیس یا بلاک مادر نام دارد. برای دستیابی به ارزهای دیجیتال شما باید این زنجیره‌ی اطلاعات را یکی یکی هک کنند که این کار امکان پذیر نیست. زیرا هر چند دقیقه اطلاعات داخل آن جابجا می‌شود. ارزهای دیجیتالی که بلاکچین خودشان را دارند کوین و سایر ارزهای دیجیتالی که بر بستر بلاکچین‌های دیگر سوارند توکن نامیده می‌شوند.

از سایر ویژگی‌های این بازار می‌توان به سرعت بسیار بالا در نقل و انتقالات اشاره کرد. همینطور کارمزد بسیار کمی که خدمات این فضای مجازی از کاربران خود می‌گیرد آن را نسبت به فضای سنتی متمایز می‌کند. شما می‌توانید در دنیای رمز ارزها به هرجای دنیا که می‌خواهید بدون محدودیت مکانی، هر مقدار ارزی که مایلید با سرعت بالا و کارمزد کم بفرستید.

ارزهای دیجیتال با توجه به اهداف، برنامه‌ها و کاربردی بودنشان متمایز می‌شوند. این اطلاعات را درباره هر ارز دیجیتال می‌توانید داخل سفید نامه و نقشه راهی که ارائه داده است مشاهده کنید. ارزهایی که برنامه و سفیدنامه ندارند شت کوین نامیده می‌شوند و ریسک سرمایه گذاری روی آنها بیشتر می‌باشد. قیمت ارز دیجیتال نیز با توجه به مجبوبیتی که بین مردم دارد تعیین می‌شود.

قیمت ارز دیجیتال

 قیمت گذاری برای ارزهای دیجیتال

ویژگی‌های ارز دیجیتال باعث شده که پول مجازی طرفداران زیادی داشته باشد. ارزهای دیجیتال هم مانند سایر بازراهای مالی توسط عرضه و تقاضا قیمت پیدا می‌کند. هرچه تقاضا برای هر ارز بیشتر باشد ارزش آن بیشتر می‌شود. همینطور وقتی استخراج و ماین تعداد واحدهای یک ارز دیجیتال تمام شود نیز عرضه کم شده و ارزش آن بالا می‌رود. مانند ارز بیت کوین که تعداد کل واحدهای موجود آن ۲۱ میلیون واحد است که حدود ۱۸ میلیون و خورده‌ای واحد آن استخراج شده و حدود ۲ میلیون واحد دیگر از آن باقی مانده است. این ۲ میلیون واحد دیگر نیز مطابق برنامه‌های ارائه شده تا سال ۲۱۴۰ میلادی استخراج خواهد شد.

 

عوامل موثر بر عرضه و تقاضای ارزها دیجیتال

سایر عواملی که بر عرضه و تقاضای یک ارز تاثیر بگذارند باعث نوسانات قیمت آن می‌شوند. عواملی مانند توکن سوزی نیز تعداد ارز دیجیتال مورد نظر کمتر شده و قیمت آن ارز دیجیتال افزایش می‌یابد. بالا آمدن برنامه‌های مختلفی که هر ارز دیجیتال برای آن برنامه‌ریزی کرده نیز می‌تواند یکی از مزیت‌هایی باشد که تقاضا و خرید ان ارز را بالا ببرد.

تبلیغات باشگاه مشتریان هر ارز دیجیتال باعث شناخته شدن آن ارز و آشنا شدن بیشتر بازار با ارز می‌شود. این موضوع موجب تقاضا بیشتر آن می‌شود. همچنین تبلیغات و حمایت سلبریتی‌ها، افراد معروف و ثروتمند دنیا نیز باعث افزایش قیمت ارز دیجیتال می‌شود. مانند ارز شیبا که با اینکه یک شت کوین است با حمایت یکی از افراد ثروتمند جهان به نام ایلان ماسک، به شدت رشد قیمت داشت. ایلان ماسک مدیر عامل تسلا و در سال ۲۰۲۱ ثروتمندترین فرد جهان شناخته شده است. این فرد با حمایتی که از ارز دیجیتال شیبا کرد باعث شد مردم این ارز را بیشتر خریده و تقاضا برای آن زیاد شود. همین عامل باعث رشد چشمگیر قیمت این ارز در اوایل وارد شدنش به عرصه بازار کریپتو کارنسی شد.

 

ارزهای دیجیتال

در بازار ارزهای دیجیتال همانطور که گفته شد و بررسی کردیم این مردم هستند که قیمت‌ها را برای هر ارز دیجیتال مشخص می‌کنند. این یعنی بازار دیگر دست هیچکس جز مردم نیست. هر ارز دیجیتال با توجه به برنامه‌ها، اهداف و… که دارد خودش را ارائه می‌کند و با توجه به محبوبیت و کاربردی که دارد، تقاضا برایش ایجاد شده و قیمت آن مشخص می‌شود. از مزایای دیگر این فضا این است که به صورت جهانی و بین‌المللی فعال می‌باشد و مختص یک کشور خاص نیست.

در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی را در زمینه فضای پرسود و پر ریسک ارزهای دیجیتال در اختیارتان بگذاریم. همینطور درمورد نحوه مشخص شدن قیمت ارز دیجیتال و نوسانات آن نیز صحبت کردیم. امیدواریم مفید و کاربردی واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *